Natuurklassen dag 2

Vanochtend waren de meeste kinderen al (te) vroeg uit de veren. De juffen en meesters moesten in geen enkele kamer nog iemand uit dromenland gaan halen. Na ons ontbijt stond er weer een goedgevuld programma op ons te wachten.

Vandaag heeft het 3e en 4e leerjaar zich opgesplitst. De kinderen van het derde leerjaar zijn gestart met het bakken van zelfgemaakte pizza’s die ze ’s middags lekker opgesmuld hebben. Na de middag werden zij ondergedompeld in de survivalwereld. Ze kregen onder leiding van een natuurgids uitleg over hoe ze kunnen overleven in de natuur. Ze bouwden een beschuttingsplaats met takken en blaadjes, ze leerden eetbare plantjes kennen en iedereen mocht ook proberen om zelf vuur te maken. Eens het vuur aan was, mochten ze zelf krekels roosteren en opeten. Het vierde leerjaar kreeg deze survivalinitiatie tijdens de voormiddag.

Na de middag waagden ze zich aan de “herberg games”. Een competitief spel tussen drie groepen van het 4e leerjaar waarbij ze op zoek moesten gaan naar informatie over de omgeving in het dorp zelf. Ook werden ze uitgedaagd om een tekening met enkel natuurlijke materialen te maken en hebben ze één groepslid verkleed met kledij gemaakt uit bloemen, planten en alles wat ze konden vinden in de natuur. Morgen spelen de kinderen van het 3e leerjaar dit spel en gaan de kinderen van het 4e leerjaar pizza’s bakken. Na ons middagmaal zullen we gepakt en gezakt terugkeren naar onze mama’s en papa’s die we (stiekem) toch wel gemist hebben. Tot morgen! Foto’s van vandaag kunnen jullie bekijken via volgende link:

https://drive.google.com/drive/folders/1Cqf7as5TIq1PFU38OR25CXZEmNllGN4U?usp=sharing