• Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/7/3/9/het-kompas.be/httpd.www/wp/wp-content/themes/preschool/framework/templates/portfolio/single/entry.php on line 52

Natuurklassen – Dag 3

Het was vandaag opvallend dat er meer kinderen gewekt moesten worden door de juf of meester. Er lagen er nog verschillende als een roosje te slapen. Een kleine anekdote ter illustratie: juf Kim kreeg André met geen stokken wakker. Enkel met een geniale ingeving van de juf (“André, het is toets!”), sat hij ineens recht in bed. Maar veel tijd om rustig wakker te worden was er niet want de kok stond ons op te wachten voor het ontbijt.

Ook nu moesten we opnieuw een lunchpakket maken zodat er ’s middags een laatste picknick gegeten kon worden op onze natuurklassen.

Na het ontbijt was het alle hens aan dek. Dekens en kussenslopen afhalen en naar beneden brengen. Koffers inladen, kamers opruimen en puzzelen. Handdoeken, sokken, shampoo, toiletzakken, schoenen, washandjes, jassen, tandpasta, onderbroeken….we zagen het allemaal passeren maar juffen en meesters zijn kampioenen in puzzelen dus uiteindelijk kwam alles in orde.

Eens de kamers terug spik en span waren mochten de leerlingen zich nog gaan uitleven in de speeltuin van de jeugdherberg. Alweer onder een stralende zon. De weergoden waren ons echt goed gezind en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn.

Er werd ook nog wat post uitgedeeld zodat die ook zeker nog mee naar huis kon.

Toen was het aftellen naar de komst van de bus. Want het was helaas (snik, snik) tijd om in te laden en in te stappen.

We zwaaiden nog een laatste keer naar ons mooi verblijf van de afgelopen dagen en we reden terug richting Rijkevorsel. De natuurklassen zitten erop. Jullie kinderen gaan veel avonturen te vertellen hebben. Het was een fantastische belevenis. Hier gaan ze nog lang van nagenieten.