• Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/7/3/9/het-kompas.be/httpd.www/wp/wp-content/themes/preschool/framework/templates/portfolio/single/entry.php on line 52

Natuurklassen – Dag 2

Na een goede nachtrust waren we weer helemaal klaar voor een nieuwe dag in het mooie Voeren. Sommige werden gewekt door hun natuurlijk bioritme. Anderen hadden een beetje aanmoediging nodig van een juf of meester. J

Eens goed wakker….trokken we met onze troepen naar de refter. Daar stond een fantastisch ontbijtbuffet op ons te wachten! En aangezien het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is moesten we onze magen goed vullen. Nadien moest er ook nog een lunchpakket gemaakt  worden.

En dan was het tijd om op pad te gaan. Goed beschermen voor de zon was een absolute must dus zonnecrème, petten, hoedjes, zonnebrillen… we zagen het allemaal verschijnen.

We gingen in 3 groepen op pad met een gids. We trokken de natuur in en gingen op zoek naar planten, bloemen, dierensporen,…. En ja zelfs de dieren kwamen ons letterlijk opzoeken! Ricardo werd “geraakt” door een voorbijlopend ree. Veel dichter kan de dierenwereld niet bij ons komen. Maar een avontuur om nooit meer te vergeten! En volgens de kenners (lees Warre) brengt deze aanvaring 2 maanden geluk dus dat zal Ricardo nu moeten bewijzen.

Voor onze picknick zochten we de schaduw wat op, want de zon was vandaag soms iets te veel van de partij. Drinken was echt aan de orde!

Na onze middagpauze trokken we opnieuw naar de natuurlijke omgeving van de jeugdherberg maar deze keer kregen we opdrachten mee: afval verzamelen, vuurstenen verzamelen om een hoge toren mee te maken, werpstokken zoeken, carnavalskostuum knutselen met natuurlijk materiaal, landschap tekenen met dingen uit de natuur. Kortom heel leuke opdrachten. En we moesten goed ons best doen want de 3 groepen namen het tegen elkaar op! De beste groepjes mochten het tegen elkaar opnemen in de grote finale. In deze finale moesten de groepjes samen met een juf proberen vuur te maken. Dit hadden we in de voormiddag allemaal al eens mogen proberen maar nu was het uur van de waarheid…. nu moest het gewoon lukken want de winnaar werd een mooi prijsje beloofd. En de winnaars waren de ‘groenen’ van juf Kim. Zij slaagden er als eersten in om alle watjes in vuur en vlam te zetten. Proficiat aan de knetterende winnaars!

Nadien gaven onze gidsen nog eens een demonstratie voor het maken van vuur. En ineens uit het niets stonden er marshmallows op het menu! Wat een leuke afsluiter van deze boeiende activiteit.

Na nog wat spelen in de speeltuin was het tijd voor het avondmaal. En door al die gezonde buitenlucht waren er héél veel hongerige buikjes. En toen bleken er ook nog frietjes op het menu te staan….

Morgen alweer onze laatste dag. Maar eerst nog oogjes dicht en snaveltjes toe!

Tot morgen!

 

PS: Er staan nog wat ‘verloren’ foto’s van gisteren bij de reeks van vandaag…